Hurmas miziņā un sēklās ir daudz tanīnu, kas padara to pikantu. Augļiem nogatavojoties, tanīni sadalās vienkāršākos savienojumos, padarot augļus saldākus un mazāk rūgtus.
Ja hurmu novāc pārāk agri vai ja tā ir bijusi pakļauta aukstām temperatūrām, tanīni var pilnībā nesadalīties, un tas var izraisīt rūgtumu.
Pastāstīsim par to, kā atbrīvoties no šīs nepatīkamās augļu garšas.
Ļaujiet hurmai nogatavoties dabiski
Visvienkāršākais veids, kā atbrīvoties no hurmas rūgtuma, ir nogaidīt, kamēr tā nogatavojas dabiski. Šī metode ir vislabākā, ja jums ir pietiekami daudz laika un pacietības. Vienkārši atstājiet hurmu istabas temperatūrā un gaidiet, līdz tā mīkstinās un nogatavojas.
Lasi vēl: Kā lietot ēteriskās eļļas mājās: pieredzējušas saimnieces atklāja 3 trikus
Mākslīga nogatavošanās paātrināšana
Ielieciet hurmu papīra maisiņā kopā ar nogatavojušos ābolu vai banānu. Šie augļi izdalīs etilēna gāzi, kas palīdz augļiem nogatavoties. Lai paātrinātu šo procesu, maisiņam pievienojiet daļu alkohola, piemēram, degvīnu. Maisiņu aiztaisa un atstāj istabas temperatūrā uz dažām dienām, līdz hurma ir mīksta un nogatavojusies.
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Pasaules sīkākie dārgakmeņi: iepazīsti 5 suņu šķirnes, kas sver mazāk par kaķi
- Par aveņu krūmiem neaizmirstu pat decembrī: pie saknēm pietiek ar 3 ēdamkarotēm, lai ogas nākamgad kļūtu vēl saldākas
- “Omniva”, “DPD” un “Venipak” brīdina visus iedzīvotājus: ”To ir jāizdara pēc iespējas ātrāk”
- Baiba Sipeniece-Gavare atklāti par populāro šovu “Saimnieks meklē sievu” pēc astoņiem nostrādātiem gadiem
- Mans vīrs aizmirsa telefonu un aizgāja – viens zvans no “kolēģa” izdzēsa 20 gadus manā dzīvē
- Cilvēki, kuri aiziet pensijā laimīgi un paliek tādi arī ilgtermiņā, parasti piekopj šos 7 ikdienas paradumus










