Hurmas miziņā un sēklās ir daudz tanīnu, kas padara to pikantu. Augļiem nogatavojoties, tanīni sadalās vienkāršākos savienojumos, padarot augļus saldākus un mazāk rūgtus.
Ja hurmu novāc pārāk agri vai ja tā ir bijusi pakļauta aukstām temperatūrām, tanīni var pilnībā nesadalīties, un tas var izraisīt rūgtumu.
Pastāstīsim par to, kā atbrīvoties no šīs nepatīkamās augļu garšas.
Ļaujiet hurmai nogatavoties dabiski
Visvienkāršākais veids, kā atbrīvoties no hurmas rūgtuma, ir nogaidīt, kamēr tā nogatavojas dabiski. Šī metode ir vislabākā, ja jums ir pietiekami daudz laika un pacietības. Vienkārši atstājiet hurmu istabas temperatūrā un gaidiet, līdz tā mīkstinās un nogatavojas.
Lasi vēl: Kā lietot ēteriskās eļļas mājās: pieredzējušas saimnieces atklāja 3 trikus
Mākslīga nogatavošanās paātrināšana
Ielieciet hurmu papīra maisiņā kopā ar nogatavojušos ābolu vai banānu. Šie augļi izdalīs etilēna gāzi, kas palīdz augļiem nogatavoties. Lai paātrinātu šo procesu, maisiņam pievienojiet daļu alkohola, piemēram, degvīnu. Maisiņu aiztaisa un atstāj istabas temperatūrā uz dažām dienām, līdz hurma ir mīksta un nogatavojusies.
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Eksperte uzsver, lai šoziem iedzīvotāji neaizver savas komposta tvertnes vāku: ”Ļaujiet pārziemot šīm radībām tur”
- Lieliski salāti aizņemtām dienām – vienkāršs biešu un gurķu salikums, kas priecē ar savu sātīgumu un garšu
- 5 kļūdas, kas džinsus padara par sievietes sliktāko izvēli: izvēloties tādas bikses, jūs izskatīsieties slikti
- Stiprs sniegs un temperatūra nokritusies līdz -25°C: ko sagaidīt decembrim sākoties
- Kā pareizi novembrī apsegt rozes, lai tās viegli pārziemotu un priecētu ar krāšņiem ziediem pavasarī
- “Aukstais Pilnmēness” – gada skaistākais Mēness debesīs pacelsies 4. decembrī: senas tradīcijas arī senajiem latviešiem









